Våra tjänster

Här hittar du allt inom plåt

Plåtslageri Stenungsund, Kungälv, Tjörn & Orust

Välkommen till WOSAB PLÅT, ditt plåtslageri i Stenungsund, Kungälv, Tjörn och Orust med omnejd. Våra plåtslagare arbetar med rostfritt, aluminium, stålplåt, galv, zink, Rheinzink och ädelmetaller. Med andra ord har vi en bred kompetens kombinerat med djupt gående erfarenhet. En erfarenhet inom plåtslageri sedan år 1906! Många förknippar plåtslageri med takplåt och det är till viss del rätt men förutom takplåt arbetar vi även med klassiska plåtslageriarbeten inom bygg som till exempel skorstensbeslag, takhuvar, bleck och beslag. Förutom detta arbetar vi även med legotillverkning, montage och försäljning av färdiga produkter. I vårt plåtslageri hittar du rännor, stuprör, ventilationstillbehör men även måttbeställda lister, bleck och plåtdetaljer.

Bandtäckning

Tak belagt med slätplåt tillhör de mest klassiska takbeklädnaderna och har i dagens form anor tillbaka till 1700-talet. Det är nog den typ av tak som folk i allmänhet förknippar med plåttak, där man skarvar ihop långa och korta plåtskivor med falser.
Om du vill ha ett estiskt vackert tak som samtidigt är hållbart med minimalt underhåll, skall du absolut välja en klassisk plåttäckning.

Vi utför slättäckning i flera olika material så som koppar med sin tidlösa ärggröna färg, eller Rheinzink som utsatt för väder och vind får en fantastisk vacker patina.

Vi utför även täckningar i nypopulära Aluzink, eller om du önskar färg finns plåten i en mängd kulörer som kan gå fint ihop med en matchande fasad.

Lackad plåt finns som stålplåt och aluminiumplåt.

Titta gärna under fliken Inspiration i menyn så finns det bilder på olika hus med Bandtäckningar

TRP, Kassett & fasad montage

TRP är en förkortning av TrapetsProfileradPlåt och finns mängder av utförande, så som ”högprofilerad TRP” som används som bärande bjälklag i huskonstruktioner, eller takplåt som pressats till att se ut som en takpanna.

  • TRP finns för såväl tak som väg beklädnad.
  • TRP finns i Stål, Aluminium,Rostfritt och Plast.
  • TRP finns i mänder av profil utförande

Kontakta oss så skall vi hjälpa till att reda ut begreppen och montera rätt TRP på rätt plats.

Skorstenshuvar

Skorstenen är den husdel som fått ta den största smällen av dagens energihushållning.
För 10-20 år sedan hölls skorstenen varm och torr genom flitig användning. Idag har fjärrvärme, berg- och luftvärmepumpar ersatt den öppna lågan vilket gör att skorstenen blir stående kall och därmed fuktig med svåra frostsprängningar under kalla vintrar som resultat. Därför är det av högsta vikt att du skyddar din skorsten. Detta gör du enkelt med skorstenshuvar som enkelt monteras på din skorsten.

Kom till oss och säg att ni vill ha ett valv över skorstenen. Så tillverkar vi ett Valv i rostfri syrafast plåt. Vi mönstersyr skorstenshuvar som passar just Er skorsten. Valvet är lätt att montera Själv om man så önskar. Det är även öppningsbart utan verktyg, så sotaren klarar sig utan att ni behöver springa upp på taket och skruva locket av skorsten.
Vill ni ha ett ännu bättre skydd finns alternativet att helbeslå skorsten med plåt, det vill säga att vi klär in skorsten med plåt från topp till tå och håller där med stenen skyddad från regn och snö.

Taksskydd

Takskyddsanordningar är samlingsnamnet på de installationer som har med personsäkerhet på tak att göra, såsom Takstegar takbryggor snörasskydd, och infästningar för livlinor.

Taket är många människors arbetsplats så det finns lagar som reglerar dessa människors säkerhet på taket.

Fastighetsägaren är ansvarig för att det finns rätt taksäkerhet på sin fastighet samt att den är funktionsduglig.

Kontakta oss så kan vi skapa en lösning för din taksäkerhet.

Sömsvetsad RF Täckning

Är en perfekt lösning för låglutande tak, balkongtäckningar och gesimsrännor.

Rostfria tak är täta, miljövänliga, underhållsfria och har en lång livslängd med låga omkostnader, vad som gör dem till ett bra alternativ.

Vi har personal som är utbildad på att sömsvetsa samt att tillverka detaljer i sömsvetsad tunnplåt.

 

Solfångare

Solcellsmarknaden Utvecklas i rasande fart. På bilden ovan ser du en lösning från Lindab där solcellerna är integrerade i en klassisk bandtäckning. En lösning som kombinerar Klimat, Energi och Estetik på en lysande sätt.

Vi hjälper till med en totallösning där du får en presentation på installationskostnader, långtida besparingar och garantier. Klicka på bilden för att läsa mer om SolarRoof på Lindabs hemsida (bildkälla Lindab Sverige AB)

Corten

Cortenplåt eller Cor-ten är en stålplåt som är mycket roströg, genom att man legerat stålplåten med koppar är får den mycket motståndsåndskraftig egenskap mot korrusion. Något som ger den en vacker roströd patina när den utsätts för luft.

Vi tillverkar kantstöd, perforerade staketplåtar, planteringlådor, fasadplåtar, och allt annat du kan tänka dig för likt väl inne som utemiljö.

Interiör

I vår butik hittar du det väntade så som stuprör och ventilationstillbehör. Men vi har även ett stort utbut av måttbeställda lister, bleck, allehanda plåtdetaljer och mycket mer.

Välkommen in till vår butik så hjälper vi dig gärna att hitta rätt!

Legotillverkning

Om du har en idé eller ett projekt så är vi där för dig! 

Vi är specialister på att utveckla idéer och prototyper efter dina kravspecifikationer. Vi har möjligheten att skapa både större och mindre serier av stål, rostfritt och aluminium, och vår långa erfarenhet inom legotillverkning ger oss självsäkerheten att säga att inget uppdrag är för svårt för oss. Vi ser möjligheten till inovativa lösningar och ser fram emot att bistå dig och ditt företag med det ni behöver. 

Vi satsar på att ha en modern & avancerad maskinpark med kunnig personal för att klara av de krav som ställs. Självklart ser vi även till att uppfylla de krav som gäller korta leveranstider, hög kvalité och flexibilitet.

Välkommen till WOSAB – ditt självklara val när det gäller legotillverkning!

WOSAB Plåt AB

Doterödsvägen 23

444 32 – Stenungsund

Öppettider

Måndag – Fredag    07:00 – 16:00

Lunchstängt mellan 13:00 – 13:45

Kontakt

©2023 all rights reserved, WOSAB